NUS vierailee: Finnwatch 16.3.

Pöhinää

Yhteiskunnallinen vierailu Finnwatchille
Malminrinne 1B, 2.krs, Helsinki
ke 16.3. klo 17.30-19.30
ilmoittaudu tästä

Yhteiskunnallisten vierailujen sarjassa NUS jatkaa tutustumista mielenkiintoisten ja ajankohtaisten organisaatioiden toimintaan.

Seuraavana kohteenamme on kansalaisjärjestö Finnwatch, joka tutkii yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia. Finnwatch pyrkii edistämään vastuullista liiketoimintaa vaikuttamalla yrityksiin, talouden sääntelyyn ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Viime syksynä hallitus jäädytti järjestön rahoituksen siirtääkseen samalla kehitysyhteistyövaroja suoraan yrityksille. Finnwatch keräsi mesenaatti-palvelun avulla massiivisen joukkorahoituksen, jonka turvin pystyy jatkamaan toimintaansa tänä vuonna. Myös NUS ry jäsenineen oli muiden puolueosastojen tavoin tukemassa Finnwatchia.

Joukkorahoituksen avulla Finnwatch on julkaisemassa tänä vuonna kaksi raporttia.

Tutkimushanke Elefantti olohuoneessa käsittelee monikansallisten yritysten aggressiivisen verosuunnittelun vaikutuksia Suomelle eli paljonko saisimme käyttöön lisää verovaroja, jos laittaisimme veroparatiisitalouteen liittyvän verokikkailun kuriin?

Toinen tutkimushanke Kehitysyhteistyövaroilla tehtävä yritystoiminta selvittää, miten yritysvastuu toteutuu yritystoiminnassa, johon on sijoitettu Suomen kehitysyhteistyövaroja eli noudatetaanko yrityksissä ihmisoikeuksia, työntekijöiden järjestäytymisvapautta, oikeudenmukaista palkkapolitiikkaa tai veronmaksua maahan, jossa toiminta tapahtuu?

Kommentoi