Piirikokousaloite syyspiirikokoukseen 2015

Etusivu

Nuorsosialidemokraatit NUS ry:n aloite Helsingin Sosialidemokraatit ry:n syyspiirikokoukselle 7.11.2015

Puolue tarvitsee jäsenikseen nuoria ihmisiä. Meillä ei ole varaa menettää tulevia sukupolvia kilpaileville järjestötoiminnan tai muille vapaa-ajan houkutuksille, vaan nuoret olisi saatava liittymään puolueeseen ja löytämään paikkansa puolueosastoissa.

Liittymisen kynnystä on madallettava kaikin keinoin. Tarvitaan laaja valikoima elementtejä, jonka keskiössä on laadukas ja monipuolinen osastotoiminnan sisältö ja monikanavainen viestintä, joka huokuu tervetulleeksi toivottavaa lämpöä. Lisäksi tarvitaan kädenojennus erityisesti nuorille.

Alle 25-vuotiaiden jäsenmaksu on tänä vuonna 13 euroa. Ehdotamme, että alle 20-vuotiailta perittäisiin ensimmäisen vuoden aikana vain 1€. Liittyminen jää nuorella tuskin kiinni rahasta, vaan ele olisi enemmänkin symbolinen. Kyseessä olisi SDP:n tervetulotoivotus uuden sukupolven jäsenille.

Kustannusvaikutukset eivät olisi osastoille kohtuuttomat, jos tällä keinolla saadaan sisään uusia tulijoita, joista aikanaan kasvaa täysimääräisen jäsenmaksun maksavia normaalijäseniä.

Nuorsosialidemokraatit NUS ry esittää, että

hyväksyessään aloitteen Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous velvoittaa piirihallitusta edistämään asian valmistelua puoluekokoukselle 2017.

Kommentoi