NUS ry:n periaateohjelmatyöskentely syksyllä 2015

Etusivu

Nuorsosialidemokraatit järjestivät jäsenilleen ja muille kiinnostuneille kolmiosaisen työpajasarjan. Työskentelymme perustui TSL:n erinomaiseen keskusteluaineistoon Vasemmiston tulevaisuus, josta valitsimme vain muutamia osia, jotta saimme pidettyä työskentelymme napakkana.

Linkki keskusteluaineistoon

Työpajat järjestettiin seuraavasti:
1. Sosialidemokratia ja arvot 9.6. klo 16.30-18
2. Työ ja hyvinvointi 27.8. klo 16.30-18
3. Sosialidemokratian seuraava askel 23.8. klo 17.00-18.30

Työpajailtoihin lähti kutsu sähköpostitse kaikille NUS:n jäsenille ja kannattaville jäsenille (n. 150 henkilöä.) Lisäksi jokaisesta työpajaillasta tehtiin oma facebook-tapahtuma, jonka linkkiä jaettiin NUS:n facebook-sivulla ja verkkosivuilla. Osallistujia pyydettiin ilmoittautumaan doodlen kautta, jotta nähtiin sitoutuneiden osallistujien määrä.

Jokaiseen työpajailtaan varattiin tila, johon saa muodostettua 3 pöytäryhmää, joissa osallistujat istuvat. Vaikka valittu fasilitointimenetelmä mahdollisti maksimissaan 24 osallistujaa, niin kaikki halukkaat mahtuivat osallistumaan. Pöydille varattiin fläppipaperia ja paljon erivärisiä tusseja.

Jokaiseen työpajaan oli omaa ennakkotehtävänsä, joka purettiin aina tilaisuuden aluksi lämmittelyn merkeissä. Ennakkotehtävien purku oli sen tyyppinen, ettei tehtävän tekemättä jättäminen jättänyt osallistujaa kuitenkaan paitsioon.

Kaikissa työpajoissa käsiteltiin myös yhteenvetotehtävä, jonka vastaukset koottiin puhtaaksikirjoitettuina TSL:n ja SDP:n periaateohjelmatyöryhmän käyttöön.

Alla kuvattuna jokaisen työpajan ennakkotehtävä sekä yhteenvetotehtävä vastauksineen.

151003 NUS Periaateohjelmatyö

 

Kommentoi